Ditt syn

Synstest

Slik hjelper vi deg å se best mulig.

Synstest

En synstest (synsundersøkelse) avdekker hvordan du ser på ulike avstander, om øyene jobber riktig sammen og om det finnes unormale tilstander i øynene som krever legehjelp eller annen oppfølging. Sjekk av fargesyn, stereosyn samt fokuseringsevne inngår også. Er du nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller annet så avdekker vi ditt behov i forhold til dette og gir deg råd om hva slag synshjelp du måtte trenge i din hverdag.

Alle våre optikere har diagnostikakompetanse, det vil si at vi ved behov kan bruke medikamenter som lammer muskulaturen rundt iris/linse. Dette for og lettere finne rett styrke(gjelder særlig for barn) eller for å få bedre innsyn på netthinnen ved små pupiller (gjelder særlig for eldre).

Ved en utvidet synstest utfører vi en grundig øyehelseundersøkelse. Trykkmåling i forhold til grønn stær og bilde av netthinnnen hvor både øyesykdommer og generelle sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk kan oppdages.

Optikere har direkte henvisningsrett og ved mistanke om øyesykdommer, skade eller annet henviser vi til andre instanser i helsevesenet, lege eller øyelege.

Det stilles ulike krav til synet i forskjellige yrker, som yrkessjåførers krav til bilkjøring i de ulike førerkortklassene. Optikeren kan utføre de tester som er nødvendig for å kunne bekrefte om et slikt krav fylles eller ikke. Dette gjelder også førerkortattest i forbindelse med vanlig oppkjøring.

Øynenes evne til å samarbeide sjekkes også i en synstest. Ved utslag anbefaler vi en utvidet samsynstest for å gi best mulig behandling for hver pasient, det kan være spesielle briller eller eventuelt synstrening/synsterapi.

Ta kontakt med oss for mer informasjon, eller bestill time for synstest her.

Evaluering av tørre øyne

Tørre og såre øyne kan ha flere årsaker. Det kan skyldes allergi, linsebruk, overgangsalder, ulike hudsykdommer, bruk av ulike medisiner, reumatiske lidelser etc. Mange er plaget med rennende øyne og er ikke klar over at dette også er en form for tørre øyne, hvor det ytre laget av tårefilmen er ustabilt.

Om du er plaget med tørre øyne anbefaler vi en utvidet time hvor vi sjekker årsaken til et «tørt» øye og kommer med anbefalt behandling. Vi ser på fremre del av øyet, tårefilm, øyelokk, hud, og kjertler langs øyelokk. Vi utfører tester som sjekker tårefilmkvalitet, kjertelproduksjon, tåreproduksjon og om hornhinnen i øyet er påvirket. Testene gir oss svar på hvilke type behandling du har behov for.

Type behandling kan være ulike dråper som har ulik effekt på øyet, hygienetiltak, varme omslag, kosthold eller vitamintilskudd. Forskning har vist at man ved å gi riktig type behandling har stor gevinst for å unngå «tørre» og såre øyne.

Kontaktlinsetilpassing og kontroller av alle typer linser, inkludert multifokale og fargede linser

Linser gir deg frihet- kjøp de hvor, når og hvordan det passer deg. Vi tilpasser aller typer kontaktlinser. Du får alltid prøve linser gratis før du kjøper! Hos oss møter du alltid en optiker som har linsekompetanse!

Hos oss kan du kjøpe linser på flere måter:

  • I butikk: Her kan du få prøve linser og vi svarer på de spørsmål du har om linser og linsebruk. Vi bestiller hvis vi ikke har din linse på lager så de kan hentes når det passer for deg.
  • På nett: I vår nettbutikk kan du kjøpe linser av oss når det passer deg og få de sendt hjem i postkassen. Her får du gunstige priser og tar du linsekontroll hos oss gir vi deg ytterligere 5% rabatt på alle kjøp. Kontakt oss for hjelp for å komme i gang på nett.
  • Abonnement: Linseboksen. Her kan du tegne et abonnement slik at du får linser rett hjem i postkassen hver måned, og betaling skjer via avtalegiro i banken din. Fordelen her at denne inkluderer alle linsekontroller du måtte trenge gjennom året. Ingen bindingstid og du vil kunne pause i levering når du måtte trenge det. Les mer om abonnement på linser her.

Mer info om de ulike linsene finner du i nettbutikken vår.

Det er viktig å ta en linsekontroll med jevne mellomrom, dette for å sjekke hvor godt øynene tolererer linsene.

En optiker kan se tegn på om du bør bytte linsetype eller redusere bæretid før du merker det selv. Vi kommer også med tips og tiltak for å bedre linsebruken.

Bruker du endagslinser anbefales det en kontroll minst en gang i året, ved døgnbruk minst hver 6. måned. Bestill time for linsekontroll her.